Cincitys Yazz | Official website

Interview Dj guide & Partyflock

Men zegt dat zon, zee en strand vaak een inspirerende werking op mensen hebben. Ook op deze dag deed de natuur haar werk. Het idee ontstond tijdens het zonnen op een handdoekje: laten we zelf gaan draaien.

Cincity’s Yazz was born
Wat doe je als je clubbing zat bent, aan de bar hangt van verveling en simpelweg uitgekeken bent? Maar je passie is muziek. Je wilt losgaan, swingen, een sound horen waar je hart sneller van gaat kloppen. Dus? Wat doe je?

De aanschaf van draaitafels, het vinden van een “wingman” en elke dag oefenen/experimenteren wierp snel zijn vruchten af. Al gauw wisselden de dames de verjaardagen en huisfeestjes in voor Nederlandse discotheken en internationale open air clubs.

Wait a minute! How did that happen?
Cincity’s Yazz heeft een unieke sound weten te creëren. Feel good vibes, African beats mixed with tech/house. That’s the secret. Niet alleen de muziek, maar ook de passie, het enthousiasme en de lol die deze meiden hebben tijdens het “spinning” maakt dat iedereen op de dansvloer staat. Het duo werd snel een eye- catcher in the scene en daarmee steeds populairder. Maar het idee dat je “ontdekt” wordt en vervolgens de American Dream gaan leven, is natuurlijk een fabel. Een flinke portie lef hoort ook in het pakket. Vol vertrouwen en goede moed clubs benaderen. Zorgen dat je er staat. Do have the spirit.

Excuse me, have you seen my muse?
Als je dan toch de cliché vraag moet stellen wie ze als idool beschouwen en wie ze inspireert, dan zijn dat Afro Jack, Dennis Ferrer. Maar er zijn zoveel goede dj’s die hard aan het werk zijn. Respect voor Rancido, geweldige producer met zijn eigen stijl afrohouse. Of neem bijvoorbeeld Leroy Styles, die al een hele lange tijd bezig is met zijn weg naar de top, de man die CY’s ook een beetje heeft ontdekt en heeft gepushed het draaien professioneel aan te pakken. Ook Sunnery James en Ryan Marciano zijn grote voorbeelden. Het is een Dj duo waarmee Cincity’s Yazz vaak vergeleken wordt. Cincity’s Yazz zou de vrouwelijke versie moeten voorstellen.
Beide zijn ze groot in het buitenland, dat willen zij in de toekomst ook.

Spread the lo… music
Zij houden van muziek. Een van de toekomstplannen is dan ook het introduceren van house landen zoals Brazilië en Zuid-Afrika. Ook kinderen met passie voor muziek moeten de kans krijgen om zich te ontwikkelen op het gebied van produceren, draaien en events. Het zou een eer zij voor Cincity’s Yazz zijn om met hun muziek kids uit sloppenwijken of favella’s te inspireren.

Now what?
Experimenteren, leren, lachen en vooral de muziek blijven draaien die ze leuk vinden. Ze willen de harten van het Nederlandse publiek veroveren. Maar ook het buitenland willen ze zeker niet uit het oog verliezen. Ze staan open voor nieuwe samenwerkingen en kunnen niet wachten op de zomer en de festivals. Wie weet volgt er komend jaar een zelf georganiseerd event?

I just can’t get enough
Check soundcloud: Mixtape Cincity’s Yazz- African Moodswings.
Get your own CY’s t-shirt? www.cincitysyazz.com

groovesum presents tudo bem cincity’s yazz promo video

Like this Article? Share it!

Leave A Response